Team WIT

Team WIT 2019-04-23T16:03:40+00:00

Team WIT, Willemstad In Touch, doet onder het teamnummer 354 dit jaar voor het eerst mee aan de Roparun. Een onwijs mooie uitdaging die ervoor zorgt dat ze zowel fysiek, mentaal (en sociaal) een weekend beleven dat ze niet snel zullen vergeten.

Het team doet dit natuurlijk allemaal om geld in te zamelen om het Roparun motto te ondersteunen “leven toe voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. U kunt aan het team doneren door hier te klikken. Alle beetjes kunnen leven toevoegen aan dagen!

En volg het team op hun eigen Facebook pagina door hier te klikken.

Het team stelt zich hieronder voor:

Boudewijn
Mijn naam is Boudewijn Baan. Ik ben afgelopen jaar 40 geworden en trotse vader van 4 Roparun supporters en trotse echtgenoot van een van de Roparun lopers. Voor dit team ben ik de teamcaptain, dat betekent voor mij net zoveel als voor elk ander teamlid. We moeten ervoor zorgen dat we als één team volledig bepakt, bezakt en uitgeslapen in Parijs aankomen om vervolgens weer terug te keren naar Rotterdam. Voor werk ben ik adviseur en houd ik mij bezig met business development en de verkoop van onze diensten. Ik ben voornamelijk actief in de maritieme sector. Als het iets met bootjes te maken heeft, word ik enthousiast! Mijn motivatie om mee te doen ligt bij WIT, Willemstad in Touch, mensen in verbinding brengen en ons als team inzetten voor anderen. Ik geloof dat we met elkaar een unieke ervaring gaan beleven. Onderweg naar die ervaring proberen we zoveel mogelijk met elkaar te genieten en te verdiepen.

Patrick
Mijn naam is Patrick Bjorkman, ik ben 44 jaar en woonachtig in Willemstad. Mijn rol binnen het team is sporttherapeut/masseur. Ik doe dit jaar voor de 3e keer mee aan de Roparun. In mijn dagelijkse werk als Warehousemanager bij Nedelko in Barendrecht zoek ik altijd weer de uitdaging om met mijn team dingen te verbeteren en zoveel mogelijk werk te verzetten. Naast mijn huidige baan werk ik ook nog een aantal avonden zelfstandig als sporttherapeut waarin ik klanten behandel van klacht tot fit! Uit dit laatste haal ik de juiste spirit om mensen te helpen, ik ga dus voor de 3e keer mee met een Roparun team en ditmaal uit mijn eigen woonplaats. Ik hoop zo mijn bijdrage te kunnen leveren voor het goede doel en samen met dit team zoveel mogelijk geld op te halen.

Fannie
Hoi, ik ben Fannie Klijn, 40 jaar, getrouwd met Mathieu Klijn en moeder van Anne (9), Willemijn (8) en Wessel (6). Ik ben van jongs af aan altijd al zeer sportief geweest en ben dat nog steeds wel. Zomers zeilen we in de weekenden graag met ons gezin, we zeilen dan ook wedstrijden op recreatief niveau uiteraard. In de winter loopt de waterpolocompetitie waar ik het hele jaar door voor train en na de komst van de kinderen ben ik gaan hardlopen. Je kan dat zo lekker van huis uit doen wanneer het jou uitkomt. In mijn werk als fysiotherapeute ben ik gespecialiseerd in de geriatrie, fysiotherapie gericht op ouderen. Gedurende mijn loopbaan als fysiotherapeut heeft de Roparun mijn pad meerdere malen gekruist, maar ik heb telkens de voorkeur gegeven aan een lang weekend op zee kunnen zeilen met Pinksteren. Nu er een Team Willemstad op stond wist ik het meteen: nu haak ik aan, anders krijg ik er nog spijt van! Ik ga dus als verzorger mee, maar ben ook als reserveloper inzetbaar. We hopen op veel aanmoediging langs de kant in Ons Stadje dus hopelijk tot ziens tijdens de Roparun of ander sop een van onze sponsoracties voor dit mooie doel. Houd ons in de gaten op Facebook en Instagram

Anja
Mijn naam is Anja Lenderink. Trotse moeder van een zoon en een dochter en ondernemer. Sinds 2001 woon ik in Willemstad. Tussendoor heb ik een paar jaar in Heijningen gewoond. Daar ben ik voor het eerst in contact gekomen met de Roparun. Een heel mooi initiatief! Bovendien is de doorkomst daar ieder jaar een feestje en wordt het breed gedragen door de inwoners. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik hoorde dat er plannen waren om een Willemstads team op te richten. Waar sinds een paar jaar ook een gezellige doorkomst wordt georganiseerd. Ik ben een van de vier fietsers die meegaat om de lopers te begeleiden. De belangrijkste taak is de lopers de juiste weg te laten afleggen van Parijs naar Rotterdam. Als fietser leg je ongeveer de helft van het totale aantal kilometers af. Bij elkaar toch ruim 250 kilometer. Ik hoop met mijn bijdrage aan het team ervoor te zorgen dat we aankomen in Rotterdam. Wat zou het mooi zijn als we daarbij een mooi bedrag kunnen doneren aan de organisatie van de Roparun.

Wim
Hallo, mijn naam is Wim Wesselius, geboren en getogen in Willemstad. Ik ben met 61 jaar de oudste deelnemer van ons Roparun team Willemstad In Touch. Na mijn diensttijd in 1976 had ik het hardlopen eigenlijk afgezworen maar doordat mijn zoon (Willem Jan) 4 jaar geleden ook weer met hardlopen begon, ben ik uiteindelijk ook weer begonnen. In het dagelijks leven zoek ik de verbinding tussen mensen en tracht verdeeldheid weg te nemen. Juist dat en zoveel mensen die lijden of geleden hebben (zoals mijn schoonmoeder aan wie ik deze run opdraag) motiveerde mij om deze groep aan te sluiten. Samen met Willem Jan doe ik de loop coördinatie voor het team. Naast mijn eigen baan bij Shell, voer ik samen met mijn vrouw Addie een Cambridge dieetpraktijk in Willemstad en Middelharnis. En jawel Cambridge Willemstad sponsort dit geweldige initiatief, u toch ook? Moedigt u ons ook aan als we op Pinkstermaandag door Helwijk en Willemstad komen?

Cilla
Mijn naam is Cilla Knook, ik ben 22 jaar en woonachtig in Willemstad. Dochter van Jan en Lianne, zusje van Jelle en Koen en de vriendin van Edgar van der Giesen. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Rotterdam en ga ervanuit dat ik deze opleiding afgerond heb aan het eind van dit schooljaar. Vorig jaar heb ik met veel plezier de doorkomst van de Roparun gekeken bij Anno1610. Toen we (Daphne en ik) vervolgens te horen kregen dat er plannen waren voor een Willemstads team twijfelde we geen moment. We gaven ons op en mogen mee als lopers. Ondanks dat ik momenteel druk bezig ben met afstuderen ligt mijn focus ook op heel veel hardlopen. Ik ben vaak sportief bezig. Ik fitnes, tennis en skeeler graag. Aan dit rijtje voeg ik (stiekem nu al ) met trots hardlopen toe. Volgens een schema werk ik naar de 20 km en ik zit al op 14,5 km. Ik doe mee aan de Roparun omdat ik het fantastisch vind om én sportief bezig te zijn én daarmee heel veel geld op te halen voor goed doel.

Jan Vijfhoek
Mijn naam is Jan Vijfhoek, ik ben 58 jaar en ook al zoveel jaar inwoner van (Helwijk) Willemstad. Ik ben al bijna 25 jaar getrouwd met Hennie en samen hebben wij 2 dochters die inmiddels op zichzelf wonen. Mijn rol in het Roparun team is Navigator/Chauffeur en ook ben ik de contactpersoon voor het materiaal. In mijn dagelijkse werk ben ik medewerker Ondersteunende Processen bij Evides waterbedrijf te Rotterdam. Ik ga nu voor de derde keer mee, de laatste keer is 10 jaar geleden met Evides. Hoop zo met ons team veel geld in te zamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Sander
Hallo, ik ben Sander Bijl, 40 jaar en woon samen met Mariëlle, onze drie lieve meiden Eva, Sara en Bente en onze hond Grover, waar ik graag mee wandel. In het dagelijks leven werk ik als timmerman bij Wi-ar. Sporten is voor mij een uitlaatklep om te ontspannen. Zo heb ik jaren gespeeld in VIOS 1 en speel de ik tennis. Sinds de laatste jaren ben ik gaan hardlopen. Toen ik het bericht hoorde dat er een Roparunteam werd opgericht, heb ik mij opgegeven als loper voor het team. Het is voor mij een sportieve uitdaging maar belangrijker is dat we veel geld ophalen voor het goede doel! Ik hoop dat jullie er op 2e Pinksterdag ook zijn om ons te supporteren!

Thijs
Hoi, ik ben Thijs van Oers, ik ben 23 jaar. Ik kom uit Schijf, maar ben in dit team gerold door mijn broer Rick en zijn vriendin Kitty. Zij wonen in Willemstad en vroegen of ik mee wilde doen. Hier heb ik niet lang over getwijfeld. Dit jaar ga ik bij ons Roparun team de rol Chauffeur vervullen. Wat houd dat in? Nou ik ga zorgen dat de lopers/fietsers op het juiste moment en de juiste plaats klaar staan om de lopers/fietsers af te lossen in het dagelijkse leven ben ik vrachtwagenchauffeur bij Breewel transport. Wij vervoeren voornamelijk bloemen en wijn van en naar Frankrijk. Ik doe mee met de Roparun, omdat ik me fysiek wil inzetten voor dit goede doel en zo veel mogelijk geld wil ophalen om de mensen die deze verschrikkelijke ziekte hebben toch nog een beetje te kunnen steunen.

Corrie
Hoi, ik ben Corrie Vissers (58). Ik ben geboren en getogen in Willemstad en al bijna 35 jaar getrouwd met Victor. Wij zijn trotse ouders van 4 kinderen Leon (33), Jory (31), Sietse (28) en Daphne (24). Super trots op onze dochter ook die meegaat als loper. Mijn taak binnen dit Ropateam zal voornamelijk het “cateren” zijn. Naast het runnen van een huishouden, werk in het woonzorgcomplex “Nieuw Rijsenburgh” te Sommelsdijk. Ik werk daar als verzorgende IG met extra taken als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV). Toen ik hoorde dat er een Willemstads team geformeerd werd, hoefde ik niet lang na te denken. Het lijkt mij een fantastische ervaring om met deze groep mensen een geweldige prestatie neer te zetten. Lopen in estafette van Parijs naar Rotterdam en ondertussen heel veel geld ophalen voor dit DOEL!

Dion
Hoi, mijn naam is Dion Polak, 49 jaar, woon in Willemstad maar geboren in Dinteloord. Ik ben een trotse vader van vier kinderen en een mooi sterretje hoog in de lucht. Getrouwd met Sandra Polak, die mij trouw steunt met de voorbereidingen voor de Roparun. Ik werk bij SMS metaalservice in Roosendaal, een mooi bedrijf werkzaam voor de bouw, petrochemie en industrie. Al vele jaren volg ik de Roparun, vaak keek ik in Dinteloord en de laatste twee jaar in Willemstad. Met kippenvel op de armen zie ik de teams voorbij komen, nooit gedacht ooit zelf mee te lopen. Tot vorig jaar mijn moeder overleed aan de vreselijke ziekte, en ik de oproep zag staan om een team in Willemstad op te zetten. Ik was al een tijdje fanatiek aan het trainen dus toen viel alles op z’n plaats en is mijn deelname een feit. Gezondheid kun je niet delen, maar je kunt er wel iets moois mee doen. In dit geval, meedoen met de Roparun. We hebben een fantastisch team met gedreven mensen die zich volledig op de Roparun 2019 richten. Ik ben er ook van overtuigd dat we juichend over de Coolsingel open en een mooi bedrag kunnen aanbieden voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Tot ziens bij de doorkomst in Willemstad!

Cora
Hallo, ik ben Cora Baan, 39 jaar en ik woon samen met Boudewijn en onze 4 kids sinds 2012 in Willemstad. Ik ben een van de lopers in het team en ondanks dat ik wel een aantal marathons en halve marathons in de benen heb, ben ik toch wel benieuwd wat dit avontuur voor impact gaat hebben op mijn lijf! Ik werk als project manager en procesanalist bij Ricoh Europe Supply Chain in Bergen op Zoom en houd me daar bezig met het optimaliseren van processen in onze logistieke ketens, vooral tussen het distributiecentrum in Bergen op Zoom en de eind klanten in de diverse Europese landen. Een paar jaar geleden hebben we met een groepje mensen vanuit de kerk in Willemstad WIT (Willemstad In Touch) opgericht met als doel: mensen te binden en met elkaar in gesprek te komen. Daaruit zijn al mooie dingen zoals B!rth en L!cht ontstaan, en omdat we op zoveel mogelijk manieren verbinding willen zoeken volgen nu de Pass!on (12 april in de Koepelkerk), Singel Kids Pass!on (17 april op het schoolplein van de Singel) en dus dit geweldige Roparunteam Willemstad In Touch! Dat kleine groepje mensen dat een paar jaar geleden begon, had niet durven dromen dat er zoveel enthousiaste mensen ‘zomaar’ dit soort gave activiteiten zouden gaan organiseren dus ik ben ontzettend blij en trots. Dat we met het Roparunteam ook nog eens veel geld voor mensen met kanker inzamelen en om hun leven zo mooi mogelijk te maken is voor mij een hele mooie bonus. Komen jullie ons allemaal aanmoedigen?

Rowan
Hi, ik zal mij ook even voorstellen. Ik ben Rowan Kamp en 36 jaar. Dit jaar ga ik mee als fietser in ons Roparun team. Ik heb 2 hele lieve kinderen. Ik vind het bijzonder om deze uitdaging aan te gaan als team. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Facilicom Solutions als calculator hard service. De reden voor mijn deelname: vorig jaar zaten we naar de teams te kijken die door Willemstad kwamen en kwamen we tot de conclusie dat het eigenlijk wel gek is dat er geen Willemstads team is. En na een BBQ bij onze voorzitter is er een en ander in gang gezet. Er staat nu een super team die en een sportieve uitdaging aangaat en daarmee zoveel mogelijk geld ophaalt voor het goede doel. Ik zie graag de spandoeken tegemoet op maandag 10 juni in Willemstad! Moedig ons aan!

Daphne
Hallo, mijn naam is Daphne Vissers. Ik ben 23 jaar en geboren en getogen in Willemstad. Ik ben de dochter van Corrie en Victor en zusje van Leon, Jory en Sietse. Momenteel ben ik bezig met de laatste fase van mijn studie Integrale Veiligheid aan Avans Hogeschool te Breda. Ik hoop in juli mijn studie af te ronden met een scriptie die ik mag schrijven voor en bij Rijkswaterstaat. Toen ik vorig jaar tijdens de doorloop van de Roparun hoorde dat er een Willemstads team werd opgericht, heb ik mij meteen ingeschreven als loper. Ik loop al een aantal jaren hard, maar ik heb nog nooit een halve of hele marathon gelopen. Mijn deelname aan de Roparun motiveert en daagt mij uit om vaker en langer te gaan hardlopen. Het team WIT vind ik een erg leuk en gemotiveerd team en samen gaan wij er mooi weekend van maken.

Lianne
Mijn naam is Lianne Knook en ik ben 43 jaar. Ruim 31 jaar geleden ben ik met Jan in het huwelijksbootje gestapt, waar in de loop van de jaren twee zonen en een dochter bij kwamen. In april hopen we trotse opa en oma te worden, waar we super veel zin in hebben! In het Roparun-team verzorg ik samen met Corrie Vissers de catering. Ik werk in Rotterdam als psychologisch medewerker bij een expertisecentrum verbonden aan het voortgezet onderwijs. Het idee om Roparun-teamlid te worden is ontstaan tijdens een vrijdagmiddagborrel met Corrie, waarin we bespraken wat een topprestatie onze dochters gaan leveren als lopers in het team. Reden om ook een steentje bij te willen dragen in de vorm van broodjes smeren en pannen vol met pasta opwarmen. Daarnaast ben ik betrokken bij de jeugdkerk van de Protestantse Gemeente Willemstad, waar we met de jongeren bezig zijn een actie op te zetten om geld in te zamelen voor het goede doel van de Roparun. Een leuke manier om met elkaar invulling te geven aan het begrip ‘omzien naar elkaar’

Willem Jan
Mijn naam is Willem Jan Wesselius. Ik ben 35 jaar en ik ben een van de lopers en samen met mijn vader zijn we de loopcoördinatoren voor de groep. Ik werk alweer 12 jaar bij Ecotax beveiligingstechniek al service/onderhoudsmonteur. Waarom de Roparun? Vroeger kon ik altijd slecht hardlopen omdat ik altijd te snel, te ver of te lang wilde lopen. Een aantal jaar geleden lukte het met een hardloop appje eindelijk eens een goede opbouw te maken en na drie keer trainen heb ik mijn vader er in meegesleept, sindsdien zijn we “loopmaatjes” en gaan we minstens 3 keer per week op pad. Na verschillende wedstrijden (van 5km tot hele marathon) wilden we weer een leuk doel en een echte uitdaging. Toen mijn vader hoorde dat er ideeën waren voor een Willemstads team voor de Roparun zijn we gelijk aangehaakt want nu hebben we een mooie loop uitdaging en we kunnen daarbij ook nog een hoop mensen helpen door geld op te halen voor het goede doel dus een regelrechte win/win situatie en met letterlijk elke stap wordt het team hechter. Ik ben nu al trots op “mijn lopers” want er wordt hard gewerkt om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen.

Martin
Martin Buil, 60 jaar en woonachtig te Willemstad. Tijdens de Roparun 2019 ga ik mee als fietser. Daarbij ben ik tevens de Penningmeester in dit team. Dagelijks houd ik mij bezig als zelfstandig adviseur energievoorziening in gebouwen op een duurzame manier. Mijn motivatie om mee te doen aan de Roparun is dat ik in 2002 met het Roparunteam van Willemstad, als fietser, de lopers begeleid heb van Rotterdam naar Parijs. En dat was toen een geweldige belevenis. Daarnaast vind ik persoonlijk dat je iets terug moet doen voor je omgeving en de gemeenschap. En hier past de Roparun goed bij. Een geweldige belevenis om met een team de geweldige prestatie neer te zetten en een bijdrage te leveren aan het goede doel.

Jaco
Hallo, ik ben Jaco Oostdijk, 51 jaar en afgelopen december was ik 30 jaar getrouwd met Netty. Wij hebben samen 3 zoons en 2 schoondochters en een bonus kleindochter. We wonen al 30 jaar in Helwijk. In het dagelijkse leven ben ik allround plaatwerker bij Bayards aluminium constructie op Dintelmond. Waar we helicopterdeks fabriceren voor op boorplatforms en ziekenhuizen. De helicopterdeks bestaan volledig uit aluminium om het zo licht mogelijk te houden. Ik heb in 2017 ook al een keer meegedaan aan de Roparun, maar toen op de fiets als begeleider voor de loper. Ik heb dat toen samen met mijn collega’s gedaan van het bedrijf waar ik werk. En nu ga ik de Roparun doen als loper samen met nog 7 andere lopers. Ik ga deze Roparun doen om geld in te zamelen voor het goede doel o.a. voor vakantiehuizen waar mensen na behandeling tot rust en op kracht kunnen komen.

Kitty
Hi! Mijn naam is Kitty Buil, 25 jaar, geboren en getogen in Willemstad. Ik ben tussendoor voor 2 jaar naar Etten-Leur verhuisd met mijn vriend, Rick van Oers, maar kreeg al snel heimwee. Sinds afgelopen oktober wonen wij dan ook (weer terug) in Willemstad! In het dagelijks leven ben ik levensloopcoach bij Boba Autisme bij hun thuis in Goeree-Overflakkee. Elke keer als de teams van de Roparun door Willemstad heen komen, hebben mijn vader en ik het erover hoe het zou zijn om mee te gaan doen. Mijn vader heeft dit al een keer ervaren. Toen we hoorde dat er een Willemstads team kwam, hebben we aangegeven geïnteresseerd te zijn.. en van het één komt het ander. Ik vind het onwijs gaaf dat ik deze geweldige ervaring samen met mijn vader (fietser) , vriend (loper) en schoonbroertje (chauffeur) mag delen!

Jaco Vijfhoek
Mijn naam is Jaco Vijfhoek. Ik ben geboren in Helwijk en woon nu alweer 20 jaar aan een van de dijken van Willemstad. Mijn gezin bestaat uit mijn vrouw Lisa en onze 2 zonen van 5 en 8 jaar oud. Een echte Duitse herder maakt ons gezin compleet. In het dagelijkse leven werk ik bij een verhuurbedrijf, voor bijvoorbeeld aanhangers, mini gravers en hoogwerkers. Ik zeg al een paar jaar tegen mijn vrouw als de Roparun geweest is: “Volgend jaar ga ik me opgeven”. Toen ik hoorde dat er een team mee ging doen uit Willemstad heb ik me daarom ook opgegeven als Chauffeur voor dit team.

Rick
Hallo, ik ben Rick van Oers, 26 jaar en ik kom uit Schijf. Ik woon sinds afgelopen oktober samen met mijn vriendin Kitty Buil, die meefietst met het team, in Willemstad. Ik werk nu sinds een jaar in Willemstad bij Ecotax beveiligingstechniek als monteur. In eerste instantie zou alleen Kitty samen met haar vader, Martin, meefietsen met de Roparun. Tijdens de voorbereidingen heeft Kitty mij echter enthousiast gemaakt om ook bij het team te komen als loper. Na het lopen van de halve Marathon bij de vestingloop, was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kijk er erg naar uit om deze uitdaging samen met mijn vriendin en haar vader en mijn eigen broertje Thijs (chauffeur) te gaan volbrengen en tevens een hoop geld op te halen voor het goede doel!

Door weer en wind is er getraind…