Ropapop

Ropapop 2018-05-11T12:14:57+00:00

*Nieuw * Ropapop*  Nieuw *

Dit jaar wordt er op de parade een (pop)tent geplaatst.
Diverse bandjes zullen tussen 9:00 uur en 17:00 uur een optreden verzorgen.
De volgende bands zijn te horen…

 

9-14 uur   Maisquenada: Een sambaband die zowel in de tent als door Willemstad optredens geeft.

11:30 uur Rabble :Een rock band, zeer aanbevolen voor de jongeren.

13:00 uur Lotte Walda : Singer-songwriter uit Limburg van 20 jaar oud. Zij zal zeker een spetterend optreden verzorgen. In 2016 was ze bij de laatste 11 van Giels talenten Jacht.

14:30 uur Chelladais : Schrijft en maakt frisse poprock, die zich typeert door fraaie melodielijnen, die makkelijk blijven hangen.

16:00 uur Dutch Springsteen Band: Deze dankt zijn bestaan aan de grote muzikale liefde van leadzanger Berry den Hollander uit Fijnaart. Berry is een groot fan van The Boss. Geen enkele muziekliefhebber wil dit missen. De muzikanten komen uit Fijnaart, Willemstad en omstreken.

 

Maisquenada, 9-14 uur

Maisquenada is een energieke en enthousiaste sambaband uit Breda.
Maisquenada betekent, vrij vertaald, ‘meer dan niets’. Deze in 2006 opgerichte sambaband draagt haar naam met enig gevoel voor understatement en dat zal het aanwezige publiek merken: als een wervelwind van slagwerkritmes zal Maisquenada met aanwezigheid van ca. 30 slagwerkers altijd weer een aansprekende show neer zetten. Je zult niet stil kunnen blijven staan of zitten.

Maisquenada put haar muzikale inspiratie uit diverse Braziliaanse sambastijlen. Natuurlijk de pittige en snelle Batucada uit Rio de Janeiro, maar ook de relaxte Samba Reggae uit Salvador de Bahia, waarbij een groot voorbeeld het wereldberoemde Olodum is.
Je kunt Maisquenada zien in de tent, maar ze zullen ook de straten gezellig maken tijdens de Roparun doorkomst!

 

 

Rabble, 11:30 uur

Hoi! Wij zijn Rabble, een vijfpersoons alternatieve rockband die redelijk tot zeer hard tekeer kan gaan. Ongeveer een jaartje geleden vond er in Breda een schitterend initiatief plaats in de Popcorner en daar heeft onze geboorte plaatsgevonden. Als vreemdelingen klommen we samen op het podium, maar al gauw werd het duidelijk dat hier wel eens iets heel vets uit zou kunnen ontstaan, en niets bleek minder waar.

Onze bezetting bestaat uit Joppe Damstra (lead vocals en gitaar), Sam Wouters (vocals en gitaar), Casper Schouten (parttime vocals en leadgitaar), Boris Sünnen (basgitaar) en Vincent van de Pas (drums).

Het merendeel van ons repertoire bestaat uit eigen werk en af en toe tikken we ook een cover weg, maar dan wel uit de categorie “niet standaard” en geheel op eigen wijze.

Veel (heel veel) en harde gitaren zul je bij ons ten alle tijden aantreffen, maar ook voor de rustigere reggae of laid-back songs ben je bij ons aan het juiste adres.

Koriander, kurkuma en kardemom zouden zomaar ingrediënten kunnen zijn van onze songs, overgoten met de paarse en oranje restanten van de gemiddelde vetsmelterij bij je op de hoek. Je zult dus de woorden psychedelisch en Oosterse randjes vooraan terug kunnen vinden in ons woordenboek.

Heb je gevoelige oortjes? Niet naar ons komen luisteren dan. De kans is groot dat je dag erop naar de dokter mag voor een trommelvliesreparatie. Op eigen risico dus!

In de zeer nabije toekomst plannen we een bezoekje aan de studio in en zal er nog veel meer geëxperimenteerd worden wat onze eigen songs betreft. Denk hierbij aan gebruik van synths, samples en andere effectvormen. Coachella, Glastonbury en Lollapalooza, here we come!

 

 

Lotte Walda, 13 uur

De uit Heerlen afkomstige Lotte Walda is een straatartiest en singer-songwriter in hart en nieren! Middels haar muziek wil ze inspireren en haar liefde voor de mens en natuur overbrengen aan de wereld. Haar onbevangenheid alsmede haar ontwapenende karakter zorgen er voor dat Lotte veel liefde krijgt maar zeker ook veel liefde te geven heeft aan de mensen om haar heen. Lotte’s liedjes kenmerken zich door de sterke melodieën, pakkende teksten en haar bijzonder stem. Ze speelt naast haar eigen muziek ook veel covers uit de jaren ’60 en ’70 en wordt vaker vergeleken met artiesten als Melanie Safka en Joni Mitchell.

Lotte’s liefde voor muziek was er al sinds jonge leeftijd. In huize Walda stond de muziek nooit uit! Ze zong zelfs eerder dan dat ze praten kon! Op haar 11e kreeg ze haar eerste zangles en haar moeder stimuleerde haar om mee te doen aan talentenjachten. In 2014 deed ze met het nummer ‘In your arms van ‘ van Chef’ Special mee aan Kunstbende en de Pinkpop Cover Contest waardoor Lotte in dat zelfde jaar op Pinkpop mocht optreden. In 2016 eindigt ze bij de laatste 11 van Giels talenten Jacht en staat ze samen met de anderen laatst ge-eindigden in een uitverkocht Paradiso. Hier speelde ze onder andere het duet ‘ The days in september’ dat ze met Douwe Bob schreef. Lotte tekent vervolgens bij het label Pledgy records dat samen met haar gaat werken aan het opnemen en uitbrengen van nieuw repertoire. Producer Reyn Ouwehand is benaderd voor de productie van de eerste single hiervan. In 2017 stond Lotte met een aantal bandleden op o.a. Pinkpop en meerdere bekende festivals. Momenteel is ze druk bezig met het opnemen van haar eerste EP bij producer Gino Bombrini.

 

 

Chelladais, 14:30 uur

Chelladais is een recent opgerichte band geformeerd
rondom de 25 jarige zangeres Daisy Smulders.
Daisy wordt al op jonge leeftijd gespot door Producer
John Sonneveld maar besluit pas echt voor een album te
gaan wanneer ze in 2015 een professionele band om
zich heen kan verzamelen. De band bestaat uit bassist
Eddy Jansen (voorheen Flat-Out en the Good the Bad en
the Ugly), gitaristen Gijs Kannekens en Chris Smulders
(beide gespeeld in Next Page welke destijds uitkwam
onder het label van New Wisseloord Recordings en later
onder het platenlabel 21st Century Music van Erik de
Zwart) en drummer Koen van den Broek (ex- Time
Bandits en Medicamento).

Chelladais schrijft en maakt frisse poprock die zich
typeert door fraaie melodielijnen die makkelijk blijven
hangen. De single ‘Tell Me’ is de eerste release van een
binnenkort uit te brengen EP en is opgenomen in
Wisseloord en the Next Page Studio’s en geproduceerd
door John Sonneveld.

 

Dutch Springsteen Band, 16:00 uur

Dutch Springsteen Band na 7 jaar weer op de planken

De Dutch Springsteen Band is ruim 7 jaar geleden opgericht. Toch treedt de tributeband maandag 21 mei pas voor de tweede keer op. Speciaal voor de Roparun stoffen de tien bandleden hun gitaren, toetsen, drums en microfoons af om stevig te rocken. Een reünieconcert waar The Boss trots op kan zijn.

De Dutch Springsteen Band dankt zijn bestaan aan de grote muzikale liefde van leadzanger Berry den Hollander uit Fijnaart. Berry is een groot fan van The Boss. Hij heeft vrijwel al zijn werk en is in het rijke bezit van een stem die niet alleen klinkt als een klok, maar ook lijkt op die van Bruce Springsteen. Op initiatief van zijn vriend, oud-buurman en tevens drummer Jan Willem van Bodegom en eigenaar van Anno 1610, trompettist en gitarist Patrick Kannekens, werd een Springsteen-tributeband rondom Berry gevormd. Het unieke aan deze band is dat alle muzikanten uit Fijnaart en Willemstad afkomstig zijn.

Eenmalig
Het doel van de Dutch Springsteen Band was een eenmalig, uniek optreden in Fijnaart op de avond van Koninginnedag 2011. Uniek werd het zeker. Een uitverkochte tent genoot van het concert. De circa 1300 aanwezigen gingen, net als bij The Boss, volledig uit hun dak.
Tot een tweede concert is het nooit gekomen, tot aankomende tweede pinksterdag. Op verzoek van de organisatie van de Roparun doorkomst in Willemstad brengt de tributeband vanaf 16.00 uur de bekendste en beste Springsteennummers. Geen enkele muziekliefhebber wil dat missen.

 

***