Het evenement

De Roparun is een non-stop estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een
gezamenlijke finish ruim 500 kilometer verderop in Rotterdam. De Roparun vindt jaarlijks plaats
tijdens het pinksterweekend. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder
gemiddeld 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!). Bij de meeste teams lopen de lopers zo’n 1,5 tot 2 km voordat de volgende loper aan de beurt is. Gemiddeld bestaat een team uit zo’n 25 leden, naast de lopers zijn er begeleidende fietsers en (bus)chauffeurs, navigators, masseurs en cateraars.

Willemstad ligt in een “Run-Bike-Run” gedeelte. dit betekent dat de begeleidende busjes waaruit normaal de lopers wissels plaatsvinden niet op de route mogen komen. De lopers stappen dus op de fiets nadat ze hun stukje gelopen hebben! Je kunt de fiets dus zien als het estafettestokje dat wordt doorgegeven.

Naast de praktische voorbereidingen voor het pinksterweekend, zijn de deelnemers vaak het jaar rond actief om donaties in te zamelen voor Stichting Roparun. Naast Nederlandse teams, doen er ook Belgische, Duitse en Franse teams mee.

Het motto van de Roparun is:

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd
aan het leven”

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt toegekend aan instellingen, goede
doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Ook steunt Stichting Roparun projecten die pruiken verzorgen voor kinderen die hun haar verliezen door behandelingen. Andere voorbeelden zijn de inrichting van een inloophuis, waar (ex-)kankerpatiëntenelkaar kunnen ontmoeten of de inrichting van een hospice waar mensen in hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven. De doelen van Roparun zijn verspreid door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Meer informatie is terug te vinden op: www.roparun.nl