*Ropapop* 

Lucifers Slagwerk / Slagwerkgroep Pakslaag

Slagwerkgroep Pakslaag is een gezellige groep Brabantse trommelaars die onder begeleiding van Lucifers Slagwerk stevige, pretentieloze slagwerkmuziek maakt. Stukken als Yolo, Friet Met Mayo en Ome Theo swingen de pan uit met een lekkere alledaagse cadans, soms al hortend en stotend, dan weer de boel opjagend alsof er niet genoeg tijd is en altijd met plezier en onnoemelijk veel enthousiasme. Want naast al die vele nootjes op de speciaal voor Pakslaag geschreven partituren, voert de vrolijke noot de boventoon. Mocht je overigens bang worden van de naam van de groep, geen paniek, alleen de trommels krijgen er flink van langs.
Ook zin om mee te trommelen met Pakslaag? Pakslaag repeteert op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur bij Lucifers Slagwerk
in Breda.
Voor meer informatie bel +316 48972843 (Sil) of kijk op de website
van Lucifers Slagwerk: www.lucifersslagwerk.nl

Sambaband Maisquenada uit Breda

Naar aanleiding van het samenkomen op 10 juli 2006 van een aantal enthousiaste mensen om een sambaband op te richten in Breda, is dit swingende idee werkelijk gerealiseerd in oktober van dat jaar.

De bandnaam is direct afgeleid van de wereldhit  “Mais que nada” uit 1966 van Sergio Mendes. Het nummer is origineel geschreven en uitgevoerd door de Braziliaan Jorge Ben in 1963. Sergio Mendes heeft het tot een wereldhit en evergreen gemaakt. In 2006 heeft hij dit nummer opnieuw uitgebracht samen met de Black Eyed Peas.

“Mais que nada” betekent letterlijk  “Meer dan niets”. Figuurlijk wordt er in het Braziliaanse ‘slang’ ook wel ‘Mooi niet dus!’ mee bedoeld. Zonder -i- is de Spaanse schrijfwijze; met -i- is de Portugese schrijfwijze, die wij uiteraard aanhouden omdat de voertaal in Brazilië Portugees is.

Maisquenada heeft haar muzikale inspiratie gevonden door te putten uit diverse Braziliaanse sambastijlen. O.a. de volgende samba-grooves behoren tot ons repertoire: Samba Reggae, Timbalada, Clave Funk en Maracatu.

Een groot voorbeeld voor ons is uiteraard het wereldberoemde Olodum uit Salvador de Bahia. Zij hebben de Samba Reggae stijl groot gemaakt. Van deze stijl spelen we inmiddels al meerdere varianten. O.a. een versie die we geleerd hebben van Alaor Soares, een zeer bekende Braziliaanse muzikant en docent die in Nederland woont. En een heerlijk swingende versie die we tijdens het Bloemencorso in Zundert in 2008 voor het eerst gespeeld hebben als onderdeel van de wagen ‘Samba’ van Buurtschap Tiggelaar.

Bij de Timbalada spelen – zoals de naam als zegt – onze timba-spelers een prominente rol. Timbalada is naast een ritme ook de naam van een bekende Braziliaanse band: Grupo Timbalada is een Bloco uit Salvador de Bahia.

Een originele Samba uit het zuiden van Brazilië kan natuurlijk niet ontbreken!

Ook de Maracatu is onderdeel van ons repertoire. Het is een Afro-Braziliaans ritme uit Recife, het noord-oosten van Brazilië.

Ondertussen bestaat Maisquenada 17 jaar en heeft in deze jaren zo’n 300 optredens verzorgd op festivals, tijdens zomercarnavals, op feesten en partijen, in diverse attractieparken zoals de Efteling en Toverland en in verschillende optochten

ALMOST COCKER

ALMOST COCKER is een eerbetoon aan één van de allergrootste helden uit de geschiedenis van de pop muziek: Joe Cocker

Hij verwierf eeuwige roem met zijn onvergetelijke optreden tijdens het Woodstock festival in 1969 en is actief én succesvol gebleven tot zijn dood in 2014. Zijn nalatenschap is een eindeloze reeks aan prachtige nummers (veelal covers) die hij op zijn eigen, karakteristieke manier vertolkte: rauw, met passie en zonder compromis.
Joe Cocker was en is een grootheid. Buitencategorie.

ALMOST COCKER brengt een eerbetoon aan deze geweldenaar.
Een doorsnee uit het rijke repertoire van zijn hele carrière die met dezelfde intensiteit aan het publiek wordt voorgeschoteld. Rauw, met passie en zonder compromis.
Bekende en minder bekende hoogtepunten komen voorbij, van ingetogen ballads tot knallende rockers. Het enthousiasme spat van het podium. Je wordt meegesleept, of je wilt of niet.
De muzikanten van ALMOST COCKER kennen het podium op hun duimpje en beheersen hun instrumenten en stemmen tot in de perfectie. Er gebeurt veel op de bühne, je komt ogen en oren te kort!

 

ALMOST COCKER is:

 

Hans Verhoeckx                        drums

JW de Kort                                 bas

Huub van Schooneveld           gitaar

Ferdy de Jonge                          toetsen

Filip Broeders                            baritonsax

Corne van Halteren                  trompet,

Hann van Bedaf                        tenorsax -vocals

Nathalie Elshout                       vocals

Anja Rossingh                           vocals

Dré van den Bosch                   vocals

Nieuwsgierig?
www.almostcocker.nl
https://www.facebook.com/almostcocker

 

Info:
info@almostcocker.nl
06-54215640 (Dré)

Is Golden Earring terug?

Golden Earring zal helaas niet meer op de podia verschijnen. Maar  de band 45 Miles is er om de “broodnodige” troost te bieden. 45 Miles, een Tribute band met ode aan “Golden Earring”,  is eind 2018 als een eenmalig project gestart. Toen was het nog Berry & Friends. Pas 3 jaar later kreeg de band een vast karakter. De band bestaat uit leden met jarenlange ervaring in uiteenlopende pop- en rockbands en heel wat vlieguren op het podium.